Raznovrstan fudbalski program ovog petka stavio je Mozzartove kladionice na slatke muke. Na rasporedu su zanimljiva takmičenja, a i ovoga puta bukmejkeri su pripremili velika iznenađenja.

Danas imate najveće kvote na svijetu u dvije utakmice koje se igraju u okviru Championshipa i belgijskog prvenstva. Prilično nestabilni WBA ima još dosta vremena da dođe do potencijalnog ulaska u plej-of, ali bi morao da počne da pobjeđuje. Prva šansa mu je bio duel sa Huddersfieldom. Također, Union gostuje u Levenu i pokušaće da nastavi trend pozitivnih rezultata.

WBA – HUDDERSFIELD (PETAK, 21.00), KEC 2.00

Nakon snažnog starta koji je dao nadu za plasman u doigravanje, West Bromwich Albion je izgubio koncentraciju i približio se sredini tabele. U 35 kola tekuće sezone WBA je upisao 13 pobjeda i 10 remija, što mu je donijelo 49 bodova i 13. mjesto na tabeli. Nakon poraza od Swansea (0:2), Vrećice su u gostima savladale Hull (2:0). Večeras im u goste dolaze terijeri koji kucaju na vrata Premijer lige. Huddersfield već dugo nije zadovoljan nastupima navijača u elitnom engleskom takmičenju, ali ova sezona je blizu. U proteklih godinu dana ekipa je uspjela ozbiljno da ojača kadar i sada zauzima treću poziciju. Huddersfield ima 17 pobjeda i 11 remija, pa za vodećim Fulhamom zaostaje 14 bodova, dok je izjednačen sa drugoplasiranim Bournemouthom. U posljednja dva meča Terijeri su pobijedili Birmingham (2:0) i Peterborough (3:0).

LEUVEN – UNION (PETAK, 20.45), DVOJKA 1.80

Leuven nije iznenadio ove sezone. Nakon 30 kola aktuelnog belgijskog prvenstva, Leuven je zabilježio apsolutno izjednačene statističke pokazatelje, sa deset pobjeda, remija i poraza. U posljednja tri kola Leuven je osvojio samo jedan bod, nakon remija sa Anderlechtom (0:0). Večeras mu u goste dolazi lider Union, koji je nadomak osvajanja titule po prvi put od 1935. godine. Tim iz Saint-Gillesa je do sada ostvario 21 pobjedu i četiri remija, i 67 bodova je na sedam razlike od konkurencije. Žuto-plavi su nakon remija sa Eupenom (0:0) pobijedili Kortrijk (3:2).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

(Sponzorisani tekst, 18+)