Proteklog vikenda veliki broj bh. fudbalera igrao je za svoje klubove, a u nastavku donosimo pregled pet najbolje ocijenjenih prema analizi portala SofaScore.

Najbolje ocjene dobili su:

  1. Edin Džeko – 9.4
  2. Dino Hotić – 8.4
  3. Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Smail Prevljak – 8.1
  4. Branimir Cipetić – 7.8
  5. Haris Hajradinović – 7.7

Edin Džeko se vratio na golgeterski put i postigao dva gola protiv Salernitane, a dodao je i jednu asistenciju. Dobio je sjajnu ocjenu 9.4 i uvršten je u idealni tim kola.

Džeko je imao dva uspješna driblinga, tri ključna pasa, 16 uspješnih dodavanja od ukupnih 21, a dobio je pet od sedam duela.

Njegov Inter je savladao Salernitanu sa 5:0.

Dino Hotić igra u sjajnoj formi i ponovo je ubilježio asistenciju. Dobio je ocjenu 8.4 prema analizi portala SofaScore. Pored asistencije, imao je čak pet asistencija za velike prilike svog tima, 16 tačnih dodavanja od 24, a dobio je šest od osam duela.

Hotićev Cercle Brugge je remizirao sa Genkom 2:2.

Treću poziciju dijele tri bh. fudbalera. Ibrahim Šehić i Amar Rahmanović su bili sjajni u dresu Konye. Obojica su dobili ocjene 8.1. Šehić je imao pet odbrana, dok je Rahmanović postigao pogodak, te je imao dva ključna pasa, 30 uspješnih dodavanja od ukupno 34, a dobio je sedam od 10 duela.

Konyaspor je savladala Galatu sa 2:0.

Smail Prevljak je ponovo bio najbolji u Eupenu. Postigao je gol i dodao asistenciju, te zabilježio dva ključna pasa, imao je 94% uspješnih dodavanja (29 od 31).

Eupen je savladao Leuven sa 3:1.

Branimir Cipetić je još jedan vikend među najbolje ocijenjenim Zmajevima. Dobio je ocjenu 7.8. Imao je sedam čiščenja, otklanjanja opasnosti ispred svog gola, 25 uspješnih dodavanja od ukupnih 31. Dva puta je asistirao i imao jedan uspješan dribling.

Haris Hajradinović je u ovoj sezoni jedan od najboljih igrača Kasimpase. Ovaj vikend je dobio ocjenu 7.7. Ubilježio je asistenciju, imao je 70% uspješnih dodavanja, dobio je osam od deset duela, a stvorio je dvije velike prilike za svoj tim.

Njegova Kasimpasa je kao gost savladala Goztepe sa 3:2.

(Reprezentacija.ba)