Everton je jučer u 25. kolu engleskog Premiershipa savladao Leeds sa sigurnih 3:0, a njihov novi trener, Frank Lampard nije krio oduševljenje.

Everton je odigrao dobar meč, saigrači Asmira Begovića su potpuno zasluženo slavili, a golove su postigli Coleman, Keane i Gordon.

Nakon utakmice za medije je govorio Frank Lampard, trener Karamela.

“Bilo je lijepo, nevjerovatno popodne. Uradili smo nešto posebno. Pokazali smo stav, bili smo agresivni. Vidim talenat, momci su sposobni. Stvar je u tome da budemo jaka zajednica i da se borimo za navijače. Treba da iskoristimo ovo kao osnovu za ono što želimo”, kazao je Lampard pa dodao:

“Olakšanje je što smo osvojili tri boda, tabela već izgleda bolje. Ponosan sam na partiju koju smo pružili. Ovakvo prvo poluvreme nisam dugo vidio. Sretan sam zbog toga. Sada moramo da nastavimo raditi. Dobio sam veliku podršku kada sam došao u klub. Sretan sam što imam takvu podršku navijača. Ovdje sam dvije sedmice. Navijači strasno vole ovaj klub. Ovo je njihov život. Mnogo toga možemo da uradimo ovdje.”

Everton je trenutno 16. na tabeli sa 22 boda iz 22 meča. Lampard je u Premiershipu ostvario jednu pobjedu i jedan poraz, dok je u FA Cupu također slavio pobjedu.

(Reprezentacija.ba)