Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković otvorio je profil na Instagramu.

Vjerovatno se prvi čovjek bh. fudbala na ovaj potez odlučio sa željom za boljom komunikacijom sa cjelokupnom sportskom javnosti, ali i prvenstveno navijačima reprezentacije BiH i naših klubova.

Ipak, komentarisanje njegovih objava je zabranjeno, no navijačima ostaje mogućnost za komunikaciju putem poruka.

Iako od Instagrama još uvijek nemamo potvrdu da se radi o zvaničnom profilu, na osnovu ekskluzivnosti fotografija objavljenih na profilu, ali i samom opisu profila, može se zaključiti autentičnost.

“Zvanična stranica Predsjednika FS BiH i FS RS” stoji u opisu profila.

Medijima za sada nije objašnjeno kako će komunikacija putem ovog kanala biti usklađena sa zvaničnim kanalima Fudbalskog saveza BiH i propisima komunikacije za medije svih predstavnika bh. kuće fudbala.

Putem svog Instagram profila Zeljković je upravo danas objavio kako se trenutno nalazi u Turskoj gdje se sastao sa čelnicima FK Velež, što je lijepa vijest, nakon prošlogodišnjih trzavica na relaciji Velež – FS BiH.

Upravo u cjelokupnoj bh. Premijer ligi sa nestrpljenjem očekuju obećanja predsjednika Zeljkovića vezana za najavljene infrastrukturne projekte, prvenstveno vezana za izgradnju novih terena za klubove bh. šampionata. Na slična pitanja iz FS BiH već mjesecima čeka i Reprezentacija.ba portal.

Izgradnja novih terena svakako je jedan od prioritetnih koraka u jačanju kvalitete bh. fudbala. Klubovi i agenti u Hrvatskoj tvrde kako je igračima porasla cijena i do 40% samo na osnovu boljih terena koje je za hrvatske klubove finansirao i izgradio Hrvatski Nogometni Savez.

(Reprezentacija.ba)