FK Sarajevo je večeras potvrdio da će Selmir Pidro u julu ove godine postati novi igrač američkog kluba St. Louis CITY SC.

Ovaj klub će u 2023. godini premijerno nastupati u najjačem rangu američkog fudbala (MLS), a upravo je MLS na svojim društvenim mrežama (Facebook, Twitter i Instagram) objavio transfer Pidre.

Zvaničnu Facebook stranicu MLS-a prati oko 3,5 miliona ljudi, Twitter nalog MLS-a prati oko 3,3 miliona ljudi, dok više više od 2 miliona ljudi prati zvanični Instagram nalog.

“Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san!”, rekao je Ismir Mirvić, Predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis CITY-ja, ističe da je Pidro vrijedan igrač koji se uklapa u stil igre kluba.

“Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom. Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba“, riječi su Pfannenstiela.

(Reprezentacija.ba)