Bosanac Mujo Halilović, rodom iz Kotorskog, koji od 1993. godine živi u Švedskoj, iznenadio je prilikom posjete Vatikanu i samog papu Franju sa svojom molbom, piše Radio Sarajevo.

Mujo je dugogodišnji član navijačke grupe BH Fanaticosi, a prije nekoliko dana boravio je u posjeti Vatikanu sa jednom švedskom delegacijom, koja se bavi pitanjem nacionalnih manjina.

Prilikom zvaničnog prijema kod pape Franje, Mujo se u kratkom razgovoru sa poglavarom Katoličke crkve dotakao nogometa, znajući i da je Papa zaljubljenik u ovaj sport, piše Avaz. Spomenuo je da je rodom iz BiH i da je vatreni navijač svih bh. reprezentacija, a posebno nogometne, te je naglasio da naša reprezentacija uskoro igra i utakmice baraža protiv selekcije Irske u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Papa poželio sreću Zmajevima protiv Irske

“U tom kratkom razgovoru spomenuo sam papi Franji utakmicu s Irskom te sam mu rekao kako i on može pomoći našim momcima u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Sa sobom sam ponio i šal “BH Fanaticosa”, koji sam dao Papi, a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom”, ispričao je Halilović.

Šal je već stigao u Švedsku, a Mujo će ga proslijediti drugim članovima BH Fanaticosa Adiju i Ramčetu, koji će s tim šalom bodriti našu reprezentaciju u Dablinu 16. novembra, u utakmici u kojoj će, nadamo se, bh. selekcija izboriti nastup na Evopskom prvenstvu u Francuskoj, prenosi Radio Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)