Salernitana večeras od 20,45 sati na svom terenu igra protiv lidera Intera utakmicu 18. kola talijanske Serije A.

Talijanski mediji pišu da će Edin Džeko od prve minute predvoditi napad Intera, dok bi Milan Đurić svoju šansu trebao čekati sa klupe za rezervne igrače u timu posljednjeplasirane Salernitane.

Ugledni list La Gazzetta dello Sport Džeku je stavio na naslovnicu, a povod je rekord koji Inter večeras želi dostići. Naime, Inter je u 2021. godini postigao 98 golova i dva mu nedostaju da postanu treća ekipa u Italiji koja je uspjela u kalendarskoj godini doći do te cifre.

Džeko je ove sezone odigrao 16 ligaških mečeva, zabio osam golova i dodao dvije asistencije.

S druge strane, Đurić je u dresu Salernitane zabio jedan gol i jednom asistirao u 15 odigranih mečeva u talijanskoj Seriji A.

Zanimljivo da će ovo biti prva utakmica Salernitane i Intera u Seriji A još od 1999. godine. Te godine je Salernitana na svom terenu savladala Inter rezultatom 2:0.

Kladionice su uvjerene u siguran trijumf Intera u večerašnjem meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.20 na pobjedu Intera. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Ekipa Salernitane ima niz od osam utakmica bez pobjeda. Đurić i saigrači su zadnji put slavili 26. oktobra na gostovanju kod Venezije sa 2:1. Salernitana je u dosadašnjem dijelu šampionata postigla samo 11 golova i trenutno je najneefikasniji tim lige.

Inter u Salerno stiže u sjajnoj formi, s obzirom da ima pet uzastopnih pobjeda te da u zadnja četiri susreta nije primio gol. Također, momčad Intera je najefikasnija u ligi sa 43 gola.

Salernitani će večeras nedostajati Gondo, Russo i Ruggeri, dok će Inter nastupiti bez Eriksena, Darmiana, Rannochije i Cocree.

Utakmicu Salernitana – Inter direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 18. kola Serije A:

Petak, 16. decembar:

Lazio – Genoa (18,30 sati)

Salernitana – Inter (20,45 sati)

Subota, 17. decembar:

Atalanta – Roma (15,00 sati)

Bologna – Juventus (18,00 sati)

Cagliari – Udinese (20,45 sati)

Nedjelja, 18. decembar:

Fiorentina – Sassuolo (12,30 sati)

Spezia – Empoli (15,00 sati)

Sampdoria – Venezia (18,00 sati)

Torino – Verona (18,00 sati)

Milan – Napoli (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)