Bh. reprezentativac Srđan Grahovac sinoć je odigrao tridesetak minuta za bečki Rapid koji je u meču trećeg kola grupe E Europa Lige savladao na svom terenu Plzen rezultatom 3:2.

Rapidu je ovo treća pobjeda u grupnoj fazi Europa Lige i trenutno je prvoplasirani sa maksimalnih devet bodova.

Srđan je prije utakmice sa Plzenom dao intervju za austrijski Sportnet.at gdje je između ostalog pričao o našoj reprezentaciji, Ivici Osimu te Miralemu Pjaniću.

“Naš Fudbalski savez imao je puno problema prije nekoliko godina, ali tada je doašo Ivica Osim i situacija se poboljšala. Izborili smo i plasman na Svjetsko prvenstvo. Jednostavno rečeno, Ivica Osim je legenda u svim državama bivše Jugoslavije” kazao je Grahovac.

Također, prvotimac Rapida smatra da je Miralem Pjanić vrhunski fudbaler od koga se može puno toga naučiti.

“Miralem Pjanić je svjetska klasa i vrhunski fudbaler. Razgovarao sam sa njima na pripremama i puno toga mogu da naučim od njega. Prvi put sam dobio poziv u A selekciju (utakmice protiv Velsa i Kipra) i svi igrači su bili srdačni prema meni”, riječi su Srđana za Sportnet.

centro

Grahovac je ove sezone odigrao osam susreta u austrijskoj Bundesligi za Rapid koji je trenutno trećeplasirani, dok je u europskim takmičenjima (Liga Šampiona i Europa Liga) nastupio sedam puta.

(Reprezentacija.ba)