Večeras su na programu susreti trećeg kola grupne faze Europa Lige, a naš selektor Mehmed Baždarević i njegovi pomoćnici pratit će nastupe bh. reprezentativaca.

Ukupno devet Zmajeva večeras će imati priliku da zaigra za svoje klubove u Europa Ligi.

Lazio našeg Senada Lulića dočekat će na svom terenu Rosenborg u okviru grupe G, a u meču grupe J Ibrahim Šehić sa Qarabagom imati teško gostovanje u Monacu.

Sead Kolašinac i njegov Schalke igraju u Gelzenkirhenu protiv praške Sparte u grupi K, dok će u istoj skupini APOEL Semira Štilića odmjeriti snage sa Asterasom.

U grupi I, Fiorentina je veliki favorit protiv Lecha za koji će najvjerovatnije braniti Jasmin Burić, a zanimljivo će biti u duelu Rapida i Plzena (skupina E) gdje ćemo gledati novog bh. reprezentativca Srđana Grahovca (Rapid) i bh. internacionalca Aidina Mahmutovića (Plzen).

centro

Legia za koju nastupa Stojan Vranješ igra sa Club Bruggeom (grupa D), azerbejdžanska Gabala našeg Ermina Zeca ima težak zadatak protiv Borussije iz Dormunda (grupa C), dok će oporavljeni Gojko Cimirot imati priliku za debitantski nastup u Europa Ligi za PAOK koji za protivnika ima Krasnodar (grupa C)

Ermin Zec (Gabala)

Gabala – Borussia Dortmund 17,00 sati

Senad Lulić (Lazio)

Lazio – Rosenborg 19, 00 sati

Semir Štilić (APOEL)

APOEL – Asteras 19,00 sati

Sead Kolašinac (Schalke)

Schalke  – Sparta Prag 19, 00 sati

Jasmin Burić (Lech)

Fiorentina – Lech 19, 00 sati

Ibrahim Šehić (Qarabag)

Monaco – Qarabag 19,00

Gojko Cimirot (PAOK)

PAOK – Krasnodar 21, 00 sati

Stojan Vranješ (Legia)

Legia – Club Brugge 21,00 sati

Srđan Grahovac (Rapid); Aidin Mahmutović (Plzen)

Rapid – Plzen 21,00 sati

(Reprezentacija.ba)