Danas je na rasporedu posljednja utakmica 16. kola Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Sloboda i Velež.

Sloboda ove sezone sa nekoliko standardnih mladih igrača igra dobar fudbal i trenutno su šesti sa 22 osvojena boda. U slučaju današnjeg trijumfa probili bi se na treće mjesto i sasvim sigurno da je to veliki motiv za ekipu Mladena Žižovića pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

S druge strane Velež je neprepoznatljiv u Premijer ligi BiH. Tek su na deset mjestu sa 13 bodova i svaki naredni susret je posljednje hvatanje voza za gornju polovicu tabele.

U prethodnom kolu Sloboda je remizirala na Pecari 0:0 dok je Velež na svom terenu poražen od Radnika. Nakon tog meča Feđa Dudić je podnio ostavku, ali je uprava Rođenih zadržala svog trenera.

Sloboda je zbog bolje forme i domaćeg terena blagi favorit danas. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.20 na pobjedu Slobode. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

U prvom meču ove sezone ova dva rivala, Slobode je odnijela sva tri boda iz Vrapčića. Tada su Tuzlaci slavili sa 2:0.

“Velež ima svoje probleme, ali bez obzira na njih doći će ovdje u vrlo jakom sastavu i pokušat će na fer i sportski način da dođu do pobjede i da vrate samopouzdanje za nastavak prvenstva. Mi smo tu da im se suprostavimo i pokušamo da ih zaustavimo, te da dođemo do pobjede. Biće rovovska borba. Biće sigurno teško vrijeme, ali i teren za igru. Međutim, mi idemo na pobjedu. Imamo pozitivno ozračje unutar i oko kluba i to želimo iskoristiti”, kazao je Žižović.

Utakmica se igra na Tušnju od 18:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)