Danas se igraju četiri utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla na svom terenu igra protiv Leotara, Velež će ugostiti Radnik, Borac u Banjoj Luci dočekuje Posušje, a današnji program na Pecari zatvaraju Široki Brijeg i Sloboda.

Tuzla City – Leotar (13,00 sati)

Drugoplasirana Tuzla od 13,00 sati igra na svom terenu protiv osmoplasiranog Leotara. Tuzla već četiri ligaške utakmice nije slavila i danas će pokušati da konačno osvoji tri boda.

S druge strane, Leotar tri vezana susreta u ligi nije izgubio i sa mnogo optimizma stiže na stadion Tušanj. Prvi duel ove dvije ekipe u sezoni odigran je u Trebinju, a Tuzla je rutinski pobijedila sa 2:0.

Momčad Tuzle je uoči utakmice veliki favorit. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.40 na pobjedu Tuzle. Ostale kvote sa ovog duela možete vidjeti ovdje.

Fudbaleri Tuzle su ove sezone na svom terenu ostvarili pet pobjeda i dva remije. Leotar kao gost ima skor od dvije pobjede, jednog remija i četiri poraza.

Velež – Radnik Bijeljina (15,00 sati, Moja TV)

Mostarski Velež na svom terenu od 15,00 sati dočekuje Radnik iz Bijeljine. Velež je u nezavidnoj situaciji, s obzirom da su mu oduzeta tri boda zbog prekida meča sa Borcem i trenutno je tek na 10. poziciji sa samo 13 bodova.

Danas će protiv sebe imati trenutno najlošiji tim lige. Radnik je osvojio samo sedam bodova nakon 14 odigranih kola i imat će težak zadatak da ostane u društvu najboljih.

Sve osim pobjede Veleža bi bilo veliko iznenađenje, pa nije ni čudo što kladionice daju ogromnu prednost domaćinu. Kladionica Mozzart na dan meča daje kvotu 1.20 na Velež. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Prvi susret ova dva tima u aktuelnoj sezoni okončan je rezultatom 1:1. Interesantno da su zadnja tri međusobna susreta ova dva tima završena neriješenim ishodom.

Borac Banja Luka – Posušje (17,00 sati, Arena Sport)

Momčad Borca već 12 utakmica u svim takmičenjima nije izgubila, ali je čak šest puta remizirala i trenutno kasni za vodećim Zrinjskim 13 bodova. Borac će danas pred svojim navijačima protiv Posušja pokušati ostvariti peti trijumf u sezoni.

Zanimljivo da je Borac odigrao navijše neriješenih utakmica u ligi u sezoni 2020. / 2021 i to čak osam. Posušje u Banja Luku stiže sa pretposljednje pozicije i još uvijek nema pobjedu na gostovanjima.

Očekivano, Borac ima ulogu velikog favorita u ovom susretu. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.45 na trijumf Banjalučana. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Prva utakmica ova dva tima u tekućoj sezoni odigrana je u Posušju, a ekipa Posušja je slavila minimalnim rezultatom 1:0. Dodajmo i da je Borac do sada u Premijer ligi BiH pet puta igrao na svom terenu protiv Posušja i svih pet puta pobijedio.

Široki Brijeg – Sloboda (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednji meč današnjeg programa odigrat će Široki i Sloboda. Bit će ovo jedan od derbija 15. kola, s obzirom da samo dva boda dijele ova dva tima. Široki je šesti sa 19 bodova, dok je Sloboda na četvrtom mjestu sa dva boda više.

Ekipa Širokog je ove sezone ostvarila tri pobjede, tri remija i jedan poraz na svom terenu. Tuzlaci su na gostovanjima dva puta slavili, odigrali tri meča bez pobjednika, dok su dva puta izgubili.

Kladionice daju malu prednost domaćim fudbalerima u ovoj utakmici. Kladionica Mozzart na dan susreta nudi kvotu 2.25 na Široki. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Slobodi tradicija nikako ne ide u prilog, jer nikada u Premijer ligi BiH u gostima nije dobila Široki. Širokobriježani imaju 12 pobjeda, a osam susreta je završeno remijem.

Sarajevo i Rudar Prijedor su u subotu odigrali 1:1.

U ponedjeljak se sastaju Željezničar – Zrinjski.

(Reprezentacija.ba)