Vodeći Zrinjski u ponedjeljak od 18,00 sati igra na Grbavici protiv Želje susret 15. kola Premijer lige BiH.

Ovaj duel najavio je trener Mostaraca Sergej Jakirović.

“Željo je totalno drugačija momčad kada igra na svom terenu. Puno su agresivniji, djeluju napadački i njih nosi publika uz jednu dobru atmosferu na tribinama. Imaju četiri pobjeda, tri remija i jedan poraz u zadnjih osam utakmica. Taj podatak opominje nas da moramo ozbiljno shvatiti susret. Neću reći da smo favoriti. Na Grbavici niko nije favorit protiv Željezničara”, rekao je Jakirović i dodao:

“Stanje naših igrača je dobro. Ipak, mi na svakom testiranju strepimo da dobijemo obavještenje da je neko pozitivan na virus. Tek kada to dobijemo, znat ćemo u kojem ćemo sistemu igrati na Grbavici. Željo je nedavno promijeio sistem u 4-4-2, u romb. Puno su ofanzivniji i prave mnogo šansi. Ipak, i mi imamo svoj mehanizam, bez obzira u kojem ćemo sistemu igrati. Moji igrači su pokazali da se mogu prilagoditi svakom protivniku.”

Trener Zrinjskog je i prokomentarisao to što se nijedan igrač njegovog tima ne nalazi na spisku selektora Peteva za utakmice BiH protiv Finske i Ukrajine.

“To je meni jako čudno. Kada spominjemo Bilbiju i Ćorluku, zanimljivo je da oni u kontinuitetu igraju dobro. Imaju statistiku koja sve govori. Ćorluka je najbolji desni bek lige, a Bilbija je u zadnjih 20 utakmica zabio 16 golova. Savim normalno je da oni dobiju poziv i meni je to čudno. Ako nećemo cijeniti našu ligu, neće je ni drugi. To je meni neshvatljivo.”

(Reprezentacija.ba)