Voditelj fudbalske akademije HNK Hajduk Split Boro Primorac, nekadašnji pomoćnik Arsena Wengera u Arsenalu, i njegov zamjenik Mate Radić boravili su u petak u radnom posjetu Upravi HNK Tomislav iz Tomislavgrada.

Razlog posjete je intenziviranje saradnje ova dva kluba u budućnosti na mnogim zajedničkim fudbalskim projektima koji su započeli potpisivanjem sporazuma o saradnji prije nekoliko godina.

Tim sporazumom, koji je potpisan, predsjednik Tomislava Ilija Bagarić i predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos regulisani su obostrani međusobni odnosi koji uključuju niz stručnih aktivnosti iz područja fudbala i procesa rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

“Saradnja traje već neko vrijeme, stručni kadar iz HNK Tomislav je već sudjelovao na edukacijama koje je organizirao Hajduk. Nekoliko mladih igrača je već došlo na Poljud, a sve s ciljem kako bi se djeci pružio sistematičan razvoj”, kazali su Feni iz Uprave HNK Tomislav.

“Sada predstoji organizovanje međusobnih utakmica svih selekcija ova dva kluba, potom kampa HNK Hajduk u Tomislavgradu, edukacije naših trenera, te drugih aktivnosti u cilju jačanja razvoja nogometa na ovim prostorima”, kazao Ilija Bagarić, predsjednik Uprave Tomislava.

Ovom saradnjom i posjetom predstavnici HNK Hajduk nastoje daljnje osnaživanje igračkog kadra unutar Akademije HNK Hajduk, gradnju uspješne budućnosti, ali i izgradnju fudbala i sporta u širem smislu.

(Reprezentacija.ba)