Kazahstan i BiH u subotu od 15,00 sati u Nur Sultanu igraju meč grupe D kvalifikacija za SP 2022.

Selektor kazahstanske reprezentacije Talgat Baysufinov govorio je na današnjoj press konferenciji o duelu njegovih izabranika protiv naše selekcije.

“Spremni smo, iako nam nedostaje nekoliko igrača. Pozvani su drugi da ih zamijene. Cilj je da u narednim mečevima ostvarimo maksimalan broj bodova. Svi znate kako igra Miralem Pjanić, ali on sada neće igrati za BiH. Pitamo se ko će mu biti zamjena. Napad će sigurno predvoditi Edin Džeko, ali neće biti Pjanića u veznom redu. Naravno, mi moramo razmišljati o našoj igri”, kazao je Talgat Baysufinov i dodao:

“Znate kako je bilo u prvom meču. Obje ekipe su bile blizu i pobjede i poraza. Sada naši protivnici imaju mnogo problema za izostancima i to bi moglo biti lakšse za nas. Ipak, protivnik je kvalitetna i ozbiljna selekcija. Mi se moramo držati naše strategije i čekati pravi trenutak. Idemo na pobjedu.”

Podsjećanja radi, BiH i Kazahstan su u septembru u Zenici odigrali 2:2.

Meč Kazahstan – BiH sudit će Davide Massa iz Italije.

Asistirat će mu Fabiano Preti i Stefano Alassio, dok je četvrti sudija Daniele Chiffi.

BiH je dan pred utakmicu favorit prema kladionicama. Kladionica Meridian na pobjedu BiH dan uoči utakmice sada nudi kvotu 1.92. Ostale kvote sa ove utakmice pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)