Danas su na rasporedu tri utakmice 6. kola turske Superlige. Konyaspor dočekuje Trabzonspor, Kasimpasa ide u goste Alanyasporu, dok će Fenerbahce ugostiti novajliju Giresunspor.

Konyaspor je na dobar način otvorio sezonu, šesti su na tabeli sa tri pobjede i dva remija, te su jedna od tri ekipe koje u prvih pet kola nisu poražene. Taj niz žele nastaviti i danas kada na svom terenu dočekuju ekipu Trabzona koja je treća na tabeli sa četiri pobjede i jednim remijem.

Trabzonspor je malo kvalitetnija ekipa što potvrđuju i analize kladionica. Kladionica Meridian na dan utakmice daje kvotu 2.07 na pobjedu Trabzona. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Dres Konye u ovoj sezoni nose Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Amar Rahmanović i Marin Aničić. Svi osim posljednjeg su i u ovoj sezoni ubilježili nastupe, a danas su od prve minute najavljeni Šehić i Hadžiahmetović.

Utakmica se igra u 16 sati uz direktan TV prijenos na Sportklubu.

Kasimpasa nakon pet utakmica ima pet bodova i žele popraviti bodovni saldo na gostovanju kod devete Alanye, ekipe koja je u prošlom kolu iznenađujuće savladala domaći Galatasaray.

Bh. fudbaler Haris Hajradinović odigrao je sve dosadašnje utakmice u dresu Kasimpase, a i danas je najavljen od prve minute.

U trećoj utakmici današnjeg programa Fenerbahce dočekuje Giresunspor.

(Reprezentacija.ba)