Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH i Aleksandar Kolarov, reprezentativac Srbije, po treći put će igrati zajedno, te tako nakon Man. Citya i Rome, svlačionicu će dijeliti i u Interu.

Veoma zanimljiv podatak je da su Džeko i Kolarov zajedno igrali na 233 utakmice što je i jednom i drugom rekord kada su u pitanju nastupi sa saigračima. Edinu je na drugom mjestu Joe Hart sa 161 zajedničkim nastupom, dok je Aleksandar sa Davidom Silvom igrao zajedno 178 puta.

Pored toga što su na terenu imali odličnu saradnju, balkanski duo je prijateljstvo iz svlačionice prenio i na privatne živote, a vrijedi se prisjetiti i njihovih zajedničkih šala prilikom medijskih nastupa ili posjeta.

Javnost u Engleskoj bila je oduševljena šalom Kolarova i Džeke sa gradonačelnikom Manchestera za vrije igranja u Man. Cityu.

Tokom priprema u Cityu, klub je organizovao video intervju u kojem je Dijamant postavljao pitanja navijača Kolarovu, a srpski reprezentativac odgovarao uz sjajnu atmosferu.

Nesumnjivo da će pomenuti dvojac nastaviti sa druženjem van terena, ali sigurno i nastaviti dobru saradnju na samom terenu gdje su zajedno igrali čak 15.203 minute.

Inter je u prvom kolu Serije A savladao Genou sa 4:0, a gol i asistenciju ubilježio je Džeko. Kolarov nije ulazio u igru.

(Reprezentacija.ba)