Edin Džeko (35) zvanično je predstavljen u dresu Intera, a u svom debiju na prijateljskom meču postigao je i prvijenac. Edin je odmah nakon predstavljanja govorio za Inter TV.

“Super je osjećaj biti ovdje. Oduševljen sam. Ovo je velika prilika za mene i želim zahvaliti treneru i direktorima što su pokazali toliko vjere u mene i vjerovali su još uvijek mogu napraviti razliku”, kazao je Džeko u uvodu, a potom dodao:

“Inter je veliki klub, prvaci Italije, a vidio sam ko su tokom mojih šest godina u Seriji A. Sad ću i sam igrati za njih i oduševljen sam igrati za prvaka”.

Trener Intera Simone Inzaghi odabrao je bh. Dijamanta za napad Intera nakon odlaska Lukaku, a Džeko ima samo riječi hvale za talijanskog stručnjaka.

“Razgovarao sam s njim i šalili smo se na tu temu. Rekao je: ‘Napokon nismo na suprotnim stranama’. Puno smo puta bili jedan protiv drugog i sretan sam što mogu raditi s njim jer je u Laziju pokazao za što je sposoban. Radujem se treniranju s njim”, istakao je Edin, a potom govorio o odnosu sa Aleksandrom Kolarovom s kojim će treći put dijeliti svlačionicu.

“I s njim sam razgovarao. Čini se da nam je suđeno da budemo zajedno nakon Manchester Cityja i Rome. On je sjajan momak i sjajan igrač. Drago mi je što ću opet igrati s njim”.

“Tek sam stigao, ali znam da Inter ima tim pun zvijezda. Siguran sam da ćemo uživati, a i navijači. Veliki pozdrav svima njima. Daću sve od sebe za ovaj klub”, kazao je za kraj Edin Džeko, devetka prvaka Italije.

(Reprezentacija.ba)