Potencijalni bh. reprezentativac Hidajet Hankić (27) jutros je potpisao ugovor sa bugarskim Botevom.

Hankić, koji je prethodnu sezonu bio standardan na golu rumunskog Botosanija, potpisao je dvogodišnji ugovor sa bugarskim timom.

Bugarski mediji su prije nekoliko dana pisali da su ruski ivestitori novi ulagači u Botev, a upravo je Hankić prvo pojačanje ekipe koju sa klupe predvodi bh. trener Azrudin Valentić.

Hidajet je u junu prošle godine izjavio da ga je kontaktirao Zvjezdan Misimović te da je u toku promjena njegovog sportskog državljansva kako bi u buudćnosti branio za BiH.

“Kontaktirao me Zvjezdan Misimović i papirologija je trenutno u procesu. Nadam se da će se to što prije riješiti i da ću uskoro nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Mislim da je naš Ibrahim Šehić trenutno najbolji igrač reprezentacije. Radi fantastičan posao na golu. Sada je smjena generacija u našoj selekciji i znam da je navijačima to teško prihvatiti. Ipak, potrebno je vremena. Tako je bilo i sa Belgijom, koja je sada jedna od najboljih selekcija. Mislim da imamo svijetlu budućnost”, rekao je Hankić koji je rođen u Austriji.

(Reprezentacija.ba)