Fudbaleri Veleža u srijedu 14. jula putuju u Sj. Irsku gdje će u četvrtak od 21,00 sati uz direktan TV prijenos na kanalu FACE TV igrati revanš utakmicu prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Colerainea.

Velež je u prvom duelu na Grbavici slavio sa 2:1, a revanš susret su najavili trener Feđa Dudić i veznjak Samir Radovac.

“Eurofija se već slegla. Bilo je zaista prelijepo, jedan nezaboravan dan na Grbavici i pobjeda. Dan poslije meča sam rekao da bi bilo super da smo zabili još jedan gol, pogotovo jer smo dominirali. Ipak, pobjeda je pobjeda. Posebno je važno što više nema pravila gola u gostima. Sada smo iskusniji za jednu novu utakmicu i vidjeli smo otprilike šta može protivnik. Očekujem da oni počnu susret sa dva napadača i izađu više naprijed. Sigurno da ne idemo tamo da se branimo, izaći ćemo hrabro i vidjeti šta će nam to donijeti”, rekao je Dudić i nastavio:

“Nije teško motivisati igrače jer ne igramo europske utakmice svaki dan. Možda će teže biti motivisati ekipu za Premijer ligu BiH. Prerano je još govoriti o početnom sastavu. Neku viziju imam i najbitnije je da se proširio igrački kadar. Atmosfera u našem timu je stalno opuštena. To nam je donijelo sve što smo do sada napravili. O nekoj nervozi uopšte ne razmišljamo, prošli smo mnogo oga i želimo samo biti dobri i igrati fudbal. Ova ekipa je zrela i mislim da smo spremni za velike stvari.”

Prvotimac mostarskog tima Samir Radovac očekuje da će Velež na kraju proći u drugo pretkolo.

“U prvoj utakmici smo potpuno dominirali, ali nažalost nismo pobijedili sa više golova razlike. Ipak i dalje smo u prednosti. Znamo što nas čeka, analizirali smo protivnika i nadamo se da ćemo nakon 90 minuta izboriti prolazak u narednu fazu”, kazao je Radovac.

(Reprezentacija.ba)