Sinoć je održana redovna sjednica Skupštine FK Velež na kojoj je prezentovan protekli rad Upravnog odbora, potvrđeni naredni koraci, te je došlo do promjena u UO.

Novi član agilne Uprave Veleža je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo. Šteta će zamijeniti Senada Kevelja koji iz privatnih razloga ne može više obnašati funkciju.

Delegatima je prezentovan finansijski izvještaj, a ukupan prihod je 2.4 miliona KM, te kada se oduzmu rashodi Velež je poslavao u plusu od preko 900.000 KM.

Prisutnim se obratio predsjednik Veleža, Šemsudin Hasić.

“Nemojte se začuditi ako FK Velež, a na osnovu svog Upravnog odbora, odluči da neće nastaviti prvenstvo. Ja prvi neću biti predsjednik kluba i putovati na utakmice, a da znam da ću izgubiti. Imali smo iskustvo sudije Gigovića u Banjoj Luci i niz sudija poslije toga koji su nam kidali glave. Ovaj put ni mi, ni značajan broj klubova u Bosni i Hercegovini to nećemo dozvoliti”, kazao je Hasić dodavši:

“Dok sam ja u Veležu akobogda situacija s otuđenjem novca i zloupotrebama novca neće se dešavati, a nadam se da ćemo ostaviti takvu atmosferu i raspoloženje kada odemo, da će mladi ljudi koji dođu u FK Velež gledati Velež na jedan sasvim drugi način nego što se to gledalo.”

(Reprezentacija.ba)