NS/FS BiH potvrdio: FK Mladost bez licence, FK Radnik ostaje u ligi

Nije nadeven razlog neizdavanja licence


NS/FS BiH potvrdio: FK Mladost bez licence, FK Radnik ostaje u ligi
Foto: Damir Hajdarbašić, reprezentacija.ba

U prostorijama NS/FS BiH je dana 31.05.2021. godine održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH, saopšteno je na zvaničnoj stranici NS/FS BiH.

Na sjednici se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK Olimpik i FK Mladost Doboj-Kakanj na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22.

Nakon provedene procedure u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH je donijela sljedeće Odluke:

  • Odbija se žalba FK Olimpik i u cjelosti se potvrđuje Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022;
  • Odbija se žalba FK Mladost iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se Odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022.

Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH su konačne, stoji u kratko obrazloženju Saveza.

Mladost ispada, Radnik ostaje u Premijer ligi BiH

Zbog ove odluke mijenja se situacija za narednu sezonu u Premijer ligi BiH. Iako je Mladost završila deveta na tabeli u narednoj sezoni neće igrati najbolji rang bh. fudbala, a bijeljinski Radnik koji je bio pretposljednji na tabeli ostat će Premijer ligi BiH.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

4 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Besic
02.06.2021. 15:31

Koji lopovluk!

Ratko
02.06.2021. 15:58

Idu iz lige zbog duga kao nekad Borac ne stadiona. Sad boli e nek boli. Ispravna odluka i dobra poruka

W41k3R
02.06.2021. 16:06

Da ima jedinstva kao sto ga nema nakon ovog cirkusa od polusezone Sarajevo,Velez,Zeljo,Sloboda i Tuzla City bi trebali bojkotovat ligu dok vico ne ode. Sve ovo treba prijavit UEFI i FIFI, mijesanje politike u sport i zastita interesa jednog naroda. Pa nek nas opet suspenduju kad smo stoka, bolje nismo ni zasluzili kad ovo dopustamo, prije svega mislim na Bosnjake koji su digli ruke i dozvolili ovo. Sram vas i stid bilo..

Ratko
Reply to  W41k3R
02.06.2021. 18:36

E jbg još 8 god ćeš gledati Vicu. Možda je bolje da gledaš Fk Pušalić