Jučer je odigrano 32. kolo Premijer lige BiH, a pobjedom nad Tuzlom banjalučki Borac osvojio je titulu prvaka naše zemlje.

Borac je savladao Tuzlu City sa 2:0, a golove su postigli Vranješ i Moraitis. Banjalučani su ovom pobjedom kolo prije kraja osvojili titulu prvaka BiH koju su proslavili sa svojim navijačima.

Sarajevo je na svom terenu dočekalo Radnik i ubjedljivo slavio sa 3:0. Mešanović, Jukić i Velkoski su pogađali, a ovim porazom Radnik se oprostio od Premijer lige dok će Sarajevo sezonu završiti kao viceprvak.

Mostarski Velež je na svom terenu u ključnoj utakmici u borbi za Europu pobijedio Slobodu sa 2:0 i skoro i osigurao odlazak u Konferencijsku ligu. Golove su postigli Zvonić i Radovac.

U najefikasnijoj utakmici ovog kola Zrinjski je savladao Želju sa 4:2 i ostao u borbi za Europu. Dva puta pogađao je Bilbija, a po jednom Bašić, Tičinović, Ikić i Bekrić.

Široki Brijeg je na Pecari uz prisustvo navijača ostvario veoma bitnu pobjedu protiv Mladosti 1:0. Gol odluke postigao je Jurić.

Utakmica Krupa – Olimpik nije odigrana zbog napuštanja Olimpika iz Premijer lige, a službeni rezultat je 3:0 i sa ta tri boda Krupa je osigurala opstanak.

Borba za prvaka i za opstanak je okončana, a u zadnjem kolu ostalo je još da vidimo ko će BiH predstavljati u Europi. Najbolje šanse imaju Velež i Široki Brijeg.

Raspored 33. kola Premijer lige BiH koje se igra u nedjelju u 17 sati:

Sloboda – Borac
Olimpik – Sarajevo (0:3)
Mladost – Velež
Radnik – Široki Brijeg
Tuzla – Zrinjski
Željezničar – Krupa

(Reprezentacija.ba)