Danas će se odigrati utakmice pretposljednjeg kola Premijer lige BiH, a svi susreti počinju u 17 sati.

Borac – Tuzla City (17:00, Arena Sport)

Najzanimljiviji susret 32. kola igra se u Banjaluci, a Borac dočekuje Tuzlu City i uz tri boda bi osigurao titulu prvaka BiH, te je sa svojim navijačima proslavio. Podsjetimo, u protekloj sedmici odobreno je prisustvo navijača na ovom meču.

Borac je u proteklom kolu savladao Željezničar sa 2:1 i jednom rukom već dotakao pehar jer imaju četiri boda prednosti dva kola prije kraja. Tuzla City dolazi rasterećena jer skoro da nemaju ni teoretske šanse za napredak na tabeli, ali poznavajući ekipu i Husrefa Musemića neće lako dozvoliti da izgube.

Dvije dosadašnje utakmice su završene istim rezultatom 2:0. Na Tušnju je slavila Tuzla City, a u Banjaluci Borac.

Prednost prema kladionicama je na strani Banjalučana. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu ?? na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ovog duela pogledajte ovdje.

“Očekuje nas utakmica protiv Tuzla sitija koja dosta stvari može da odredi. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nemaju rezultatski imperativ, ekipa koja ima jako dobar roster i dobrog trenera, mog bivšeg trenera Husrefa Musemića, nekog ko je dokazan u ovoj ligi. Definitivno očekujem kao i neke druge što su bile ovdje, tešku i zanimljivu utakmicu. Mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo poslije utkamice imati veliki razlog za zadovoljstvo”, kazao je Maksimović, trener Borca.

Borac je apsolutni favorit prema kladionicama. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.20 na pobjedu Banjalučana. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

“Maksimalno se pripremamo jer želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu. Vidimo po nekim najavama da je to Borac već riješio u svoju korist, a mi ćemo se potruditi da to ne bude tako”, rekao je Husref Musemić pred utakmicu.

U redovima Borca neće biti standardnog defanzivca Dejana Uzelca zbog tri žuta kartona, dok kod Tuzle neće igrati Goran Brkić zbog povrede.

Sarajevo – Radnik (17:00, Moja TV)

Nevjerovatno proljeće za Sarajevo, uspjeli su prokockati 13 bodova prednosti u odnosu na Borac, ali i zaostati četiri boda. Bordo timu treba čudo u posljednja dva kola, tačnije da pobijede danas, a da Borac u preostala dva kola osvoji samo jedan bod.

Sarajevo je u prošlom kolu nastavilo sa krizom i remizirali su sa Mladosti 0:0. S druge strane Radnik je pobijedio Olimpik sa 1:0 i do kraja će voditi bitku sa Krupom za opstanak u Premijer ligi. Olimpik je istupio iz lige, a Bijeljinci i Krupa imaju isti broj bodova pred ovo kolo, ali treba napomenuti da će Krupa dobiti tri boda jer su upravo trebali dočekati Olimpik.

Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 1.25 na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Dakle, Radniku igra samo pobjeda dok ekipa s Koševa želi također uzeti tri boda i osluškivati rezultat u Banjaluci.

Oba međusobna susreta ove sezone dobio je Bordo tim. U Bijeljini su rutinski slavili sa 2:0, dok su na Koševu u triler završnici pobijedili sa 2:1.

Sarajevo je favorit na meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu ?? na pobjedu Sarajeva. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

“Sigurno respekt za ekipu Radnika. To je tim koji ima svoj motiv za ovu utakmicu na Koševu, ali definitivno smatra da mi igramo kući i da moramo pokazati da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i na kraju krajeva pobijediti”, rekao je trener Sarajeva, Dženan Uščuplić.

Zinedin Mustedanagić propustit će duel zbog crvenog kartona, dok je Radnik kompletan.

Velež – Sloboda (17:00, Arena Sport)

Veoma bitna utakmica za Velež u kojoj želi potvrditi dobru sezonu i pobjedom skoro i matematički osigurati Europu. Ipak, protiv sebe imaju Slobodu koja igra u jako dobroj formi. Na posljednjih pet susreta imaju tri pobjede i dva remija.

Dvije stvari itekako zabrinjavaju Rođene, već četiri utakmice nisu ostvarili trijumf, te to što Feđa Dudić ne može računati na nekoliko bitnih igrača.

Tuzlaci dolaze rasterećeni i sa željom da pod vodstvom Mladena Žižovića nastave pružati kvalitetne partije.

Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.40 na Velež. Ostale kvote sa ovog meča možete pogledati ovdje.

Velež je u dva ovosezonska susreta slavio pobjede, na Tušnju 2:1 i u Vrapčićima 2:0.

Dino Hasanović, Slaviša Radović nisu na raspolaganju Veležu zbog kartona, te Obren Cvijanović i Nemanja Anđušić zbog povreda. Kod gostiju je suspendovan defanzivac Emir Jusić.

Zrinjski – Željezničar (17:00, Moja TV)

Zrinjski se nalazi u trci za mjesto koje vodi u Europu, četvrti su i imaju isto bodova kao i petoplasirani i današnja želja im je jasna, a to su tri boda. Nasuprot njima još jedna utakmica za Želju u kojoj ništa ne očekuju. Pomoćni trener je najavio da će pokušati osvojiti tri boda i pružiti priliku mladim igračima.

Plemići su u prošlom kolu savladali Krupu sa 3:1, dok je Željo poražen od Borca 2:1 i produžio svoj niz na 15 utakmica bez pobjede.

Željezničar je u ovoj sezoni oba puta bio bolji od Zrinjskog. U Mostaru su trijumfovali sa 2:1, a na Grbavici 1:0.

Zbog značaja i forme kladionice daju prednost Zrinjskom. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu ?? na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote pogledajte ovdje.

“Zna se to da je utakmica koja je uvijek od prestiža i nama od značajne rezultatske važnosti gdje tražimo tri boda kako bi ostali u igri za Evropu. Mi moramo napraviti sve da to ostvarimo, a igrači su svjesni situacije i svjesni su da nemamo pravo na nekakav kiks. Kada igraš u Zrinjskom, onda se podrazumijeva da je pritisak, da se u svakoj utakmici treba uzeti tri boda. Napravit ćemo sve da tri boda ostanu na stadionu Pod Bijelim brijegom”, kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog.

“Ponovo utakmica bez rezultatskog značaja što se tiče naše ekipe i idealna prilika da pružimo šansu nekim mladim igračima, da vidimo u kakvom su stanju i može li se na njih računati u narednom periodu. Ostatak ekipe trenira normalno. Potrudićemo se napraviti što povoljniji rezultat za naš klub”, istakao je Bakir Šerbo, pomoćni trener Želje.

Zrinjski je kompletan pred ovaj duel, dok za Želju neće igrati suspendovani Petar Bojo, a na klupi ponovo neće biti Blaža Sliškovića.

Široki Brijeg – Mladost (17:00, Arena Sport)

Sve što važi za Zrinjski sa duel protiv Želje, isto je i za Široki Brijeg protiv Mladosti. Žele Europu, žele tri boda, a u odnosu na Zrinjski za taj cilj imaju dodatnu “pomoć”, a to su navijači na tribinama.

Nakon što su vlasti u ovom dijelu dozvolile prisustvo navijača, NS/FS BiH potvrdio je da navijači mogu prisustvovati utakmici.

Širokobriježani su u prošlom kolu remizirali sa Slobodom na Tušnju 1:1, dok je rezultat Mladosti sa Sarajevom 0:0 već pomenut. Mladost je osigurala opstanak i jedna je od ekipa koja igra rasterećeno preostala dva kola.

U ekipi domaćih neće igrati Ivan Grgić, a kod gostiju nema suspendovanih Amera Hiroša, Anela Dedića i Rijada Sadikua.

U dva međusobna susreta ove sezone Široki je ostvario dvije pobjede. Na Pecari je meč okončan rezultatom 2:1, a u Doboju kod Kaknja 0:1.

Krupa – Olimpik

Zbog odluke FK Olimpik da napusti Premijer ligu BiH ovaj susret se neće igrati i uskoro se očekuje potvrda službenog rezultata 3:0 u korist Krupe koja će tako biti na korak do ostanka u društvu najboljih.

U nastavku pogledajte tabelu Premijer lige BiH pred 32. kolo.

(Reprezentacija.ba)