Danas se širom Italije igraju utakmice 34. kola Serije A, a Sampdoria će od 20,45 sati na svom terenu ugostiti Romu našeg Edina Džeke (35) uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Roma u posljednje vrijeme igra veoma loše u Italiji, dok je u četvrtak poražena sa čak 2:6 u polufinalu Europa Lige od Manchester Uniteda.

Džeko i saigrači ne znaju za pobjedu u tri zadnje ligaške utakmice i trenutno su tek na sedmom mjestu sa 55 osvojenih bodova.

S druge strane, Sampdoria je devetoplasirana sa 42 boda i igrat će rasterećeno do kraja sezone s obzirom da je obezbijedila opstanak, a plasman u Europu ne može izboriti.

Talijanski mediji pišu da će Džeko, koji je ove sezone postigao sedam golova u ligi, najvjerovatnije početi meč sa klupe za rezervne igrače, jer je u četvrtak nastupio u startnoj postavi i zabio gol unitedu.

Izrazitog favorita prema kladionicama nema u večerašnjem meču. Kladionica Mozzart na dan duela daje kvotu 2.70 na trijumf Sampdorije, dok je kvota na pobjedu Rome 2.60. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Ipak, Romi u prilog ide tradicija u posljednje vrijeme protiv Sampdorije. Izabranici Paula Fonsece imaju četiri pobjede u zadnjih pet međusobnih utakmica te se nadaju da će i večeras doći do tri boda u Đenovi.

Sampdoria će večeras igrati bez Quagliarelle, Ramireza te Toregrosse, dok će Romi nedostajati Calafiori, El Shaarawy, Lopez, Pedro, Spinazzola, Zaniolo i Veretout.

Raspored i satnica preostalih nedjeljnih utakmica 34. kola talijanske Serije A:

Lazio – Genoa (12,30 sati)
Bologna – Fiorentina (15,00 sati)
Sassuolo – Atalanta (15,00 sati)
Napoli – Cagliari (15,00 sati)
Udinese – Juventus (18,00 sati)

(Reprezentacija.ba)