Roma našeg Edina Džeke (35) u četvrtak će gostovati na Old Traffordu kod Manchester Uniteda, a tim povodom Džeko je govorio za stranicu UEFA-e.

Kapiten reprezentacije BiH će nakon šest godina igrati na Old Traffordu, a kako kaže rado se sjeća tog stadiona i pogotka koji je postigao Đavolima.

– Moj prvi pogodak na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda nikada neću zaboraviti, također zato što je to bio prvi gol na utakmici, moj prvi pogodak u Ligi prvaka i moj prva utakmica na jednom od najvažnijih stadiona na svijetu. To mi je jedan od najdražih golova, kazao je Edin, a potom govorio o golovima i svojim osjećajima prema njima.

– Radujem se svakom golu kao da mi je prvi. Tako se i osjećam. Neki kažu da postoje važniji i bolji golovi, ali ja ih svejedno gledam isto jer je to moj posao. U krvi nosim strast za postizanjem golova. Sve dok lopta prelazi liniju, nije me briga da li je postignut s jednog, 20 ili 50 metara. Na kraju utakmice na semaforu stoji ‘Džeko’, a ne piše kako je postignut gol. Sada imam 35 godina. I dalje želim postizati golove. Svaki novi gol mi daje veću snagu. Kad postignem pogodak na početku meča, taj mi gol daje snagu da igram još bolje.

Džeko koji je u ovoj sezoni postigao 11 golova očekuje tešku utakmicu s Unitedom, ali da Roma ima kvalitet i da može napraviti iznenađenje.

– Očekujem da će utakmica protiv Manchester Uniteda biti posebna za sve nas i nadam se da će se dobro završiti. Ne možete igrati polufinale svaki dan. Znamo njihovu snagu, a Manchester United je sigurno favorit, ali sama činjenica da smo stigli do polufinala daje nam za pravo da vjerujemo. Znamo da imamo i kvalitet, i prije svega, kao tim moramo djelovati kao jedan. Tada je sve moguće, rekao je Džeko za stranicu UEFA-e.

Utakmica polufinala Europa Lige između Manchester Uniteda i Rome igra se u četvrtak s početkom od 21 sati.

(Reprezentacija.ba)