Danas se širom Italije igraju svi susreti 29. kola Serije A, a Edin Džeko, Amer Gojak, Rade Krunić i Senad Lulić konkurišu za nastupe svojih timova.

Prvi bi na teren mogao Rade Krunić čiji Milan od 12,30 sati dočekuje Sampdoriju.

Milan je trenutno drugi na tabeli sa 59 bodova, ima 24 boda više od devetopasirane Sampdorije i favorit je u ovom meču. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.57 na pobjedu Milana. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Rade Krunić (27) ove sezone ima prilično dobru minutažu kod trenera Piolija i odigrao je 31 susret u svim takmičenjima za Milan te zabio dva gola.

Od 15,00 sati Sassuolo će ugostiti Romu našeg Edina Džeke (34).

Zanimljivo da ove dvije ekipe dijele samo dvije pozicije na tabeli, ali da Roma ima čak 11 bodova više.

S obzirom na trenutno stanje na tabeli i igrački kadar Roma je favorit prema kladionica. Kladionica Mozzart na dan susreta daje kvotu 1.77 na pobjedu Rome. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Trener Rome Paulo Fonseca je na press konferenciji kazao da zna ko će igrati od prve minute u napadu, ali nije htio otkriti da li će to biti Mayoral ili Edin Džeko.

Džeko je zabio sedam golova ove sezone u 20 ligaških utakmica, ali je posljednji put pogodio prije tačno tri mjeseca i to u utakmici protiv Sampdorije.

U isto vrijeme od 15,00 sati Lulićev (35) Lazio dočekuje Speziju i sve osim sigurne pobjede tima iz Rima bilo bi veliko iznenađenje.

Amer Gojak (24) sa Torinom od 18,00 sati igra gradski derbi protiv Juventusa.

Torino u ovaj duel ulazi sa 17. pozicije, dok je Juventus na neočekivanom trećem mjestu i kasni čak 10 bodova za prvim Interom.

Ipak, Juve je prema kladionicama veliki favorit danas. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 1.50 na pobjedu Juventusa. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Gojak je u posljednje vrijeme dobio pohvale od trenera Nicole i bit će zanimljivo da li će mu dati šansu da nastupi od prve minute u meču sa Juventusom. Amer je u Seriji A odigrao 15 utakmica, zabio gol, jednom asistirao, a u zadnjem ligaškom susreut protiv Sampdorije igrao je do 80. minute.

(Reprezentacija.ba)