Vedad Ibišević (31) novi je kralj Berlina. Nakon zapostavljanja u Stuttgartu Ibišević je ponovo dobio priliku i dokazao kako je forma prolazna, ali klasa vječna, te u pet utakmica zabio četiri gola.

>>> POGLEDAJTE JUČERAŠNJA DVA GOLA VEDADA IBIŠEVIĆA PROTIV HSV-a

Hertha je četvrta na tabeli, a u Berlinu je Ibišević izuzetno zanimljiv novinarima, pa su ga tako ispitivali i o njegovom iskustvu rata, stradanjima ljudi u Bosni i Hercegovini i razmišljanju o sadašnjoj izbjegličkoj krizi koja je glavna tema u Europi.

– Za Bosnu i Hercegovinu i sve nas su to bila jako teška vremena, tako da u potpunosti razumijem izbjeglice i saosjećam sa njima.

Sigurno da je ovo teško vrijeme i situacija za cijelu Europu, ali se nadam kako ćemo svi zajedno naći najbolje rješenje. – istakao je Ibišević.

Ibišević je nedavno istakao kako se borio kroz cijeli život.

– Moj cijeli život je borba. Otkad znam za sebe morao sam se dokazivati i nametati na terenu, ali i van njega. Jedino tako čovjek i može uspieti. – smatra naš reprezentativni napadač.

Vedad Ibišević sutra će se sa ostatkom bh. repreznetativaca okupiti u Zenici kako bi započeo pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Kipra.

(Reprezentacija.ba)