Hidajet Hankić, golman rumunskog Botosanija i potencijalni reprezentativac BiH, donirao je kompletnu opremu za ekipu NK Željezničar iz Dobošnice. Otac ovog čuvara mreže je porijeklom iz  Dobošnice opština Lukavac, a Hidajet je na neki način želio da ponovo pomogne rad kluba koji se takmiči u ligi Tuzlanskog kantona.

NK Željezničar ima bogatu historiju koja datira još iz 1952. godine kada se klub zvao FK Mladost. Prvi predsjednik kluba bio je mjesni berberin Bačić Salko zvani Baća.

Igrale su se utakmice u Živinicama, Kladnju, Kiseljaku, Mramoru, Bukinju i Lukavcu. Igrači su putovali i snalazili se za prevoz na razne načine: vozom, zaprežnim kolima pa čak i pješice. Marta 1961. godine FK „Mladost“ preimenovan je u FK „Željezničar“, u narodu od milja nazvan ŽELJO.

U ovom klubu prve nogometne korake naučili su Ismet Štilić, Jusuf Hatunić (nekadašnji reprezentativac Jugoslavije), Amir Osmanović (reprezentativac BiH koji je nastupio na prvoj zvaničnoj utakmici protiv Albanije), Adnan Mašić (golman koji je branio u Stuttgartu).

Ovaj  potez vrijedan je pažnje od strane Hankića koji je ranije pomagao ovaj kolektiv.

(Reprezentacija.ba)