Hidajet Hankić (26) koji brani za rumunski Botosani, nakon što je nekoliko puta bio uvršten u tim kola, skrenuo je na sebe pažnju i austrijskih medija gdje je Hankić i rođen.

Jedan od većih fudbalskih austrijskih portala laola1.at napravio je analizu golmana koji bi mogli zakucati na vrata austrijske reprezentacije.

“Neke uzbudljive golmane možete pronaći u Evropi, a jedna od njih je Hankić koji dobro brani u Rumuniji, između ostalog”, piše na navedenom portalu.

Naglasili su kako je u dosadašnjem dijelu sezone Hidajet upisao 19 nastupa i da se treba obratiti pažnja na njega.

Inače, Hankić je rođen u Austriji i njegova priča počela je u Wolfsbergu gdje je prošao sve kategorije, a onda je karijeru nastavio u Akademiji Linza. Zatim je bio u ekipi Mlada Boleslav gdje je sa 19 godina debitovao u elitnom razredu češkog nogometa protiv Sparte iz Praga.

Potom se ponovo vratio u zemlju podno Alpa gdje je nastupao za Austria Salzburg i Blau Weiss Linz, da bi potpisao kasnije  za Wacker Innsbruck i poslije jedne sezone dobio je poziv da karijeru nastavi u Rumuniju. I kako se kasnije pokazalo – povukao pravi potez. 

Hankić je u medijima često naglašavao kako ima želju da brani za reprezentaciju BiH.

(Reprezentacija.ba)