Edin Džeko i Roma večeras će dočekati ukrajinski Shakhtar u osmini finala Europa Lige.

Talijanske novinare na press konferenciji uoči utakmice interesovao je status Džeke koji je zbog povrede propustio tri posljednje utakmice Rome.

“Džeko je trenirao sa nama i biće u ekipi. Moraćete sačekati do sutra da vidite ko će krenuti u prvih 11” rekao je Fonseca prije utakmice.

U Romi sigurno neće biti Zaniola i Veretouta, a u Shakhtaru Stepanenka i Malysheva.

Fonseca je upravo sa Shakhtarom od 2016. do 2019. napravio najveće trenerske uspjehe. Osvojio je po tri šampionata i kupa Ukrajine i jedan superkup ove države, no kaže kako danas klub ima novog trenera sa novim idejama.

Iako Shakhtar ima iskustvo osvajanja Europa Lige, Roma ove godine puno bolje kotira kao favorit za podizanje pehara od Ukrajinaca.

Zato su prema kladionicama i večeras favoriti. Kladionica Mozzart na pobjedu Rome jutro utoči utakmice nudi kvotu od 1.68. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Džeko je u posljednjem duelu protiv Brage u Europa Ligi zabio ukupno 29. gol za Romu u eurotakmičenjima, čime je postao najbolji strijelac Rome u Europi svih vremena.

Ostali parovi osmine finala Europa Lige

Večeras će se u Europa Ligi igrati još zanimljivih utakmica, a igraće klubovi još naša dva reprezentativca. Rade Krunić i Milan gostuju Man. Unitedu, a Hajrovićev Dinamo Tottenhamu.

Rade Krunić najavljen je od prve minute protiv Man. Uniteda. Domaćini su favoriti za osvajanje Europa Lige, ali i favoriti večeras. Kladionica Mozzart na pobjedu Man. Uniteda daje kvotu 1.62. Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Ajax – Young Boys (18:55)
Dynamo Kiev – Villarreal (18:55)
Manchester United – Milan (18:55)
Slavia Prag – Rangers (18:55)
Roma – Šahtar (21:00)
Granada – Molde (21:00)
Olympiakos – Arsenal (21:00)
Tottenham – Dinamo (21:00)

https://www.instagram.com/p/CMRgjhTqqAp/?igshid=1crjq48jfn2m1

(Reprezentacija.ba)