Danas se u Njemačkoj igraju utakmice 21. kola njemačke Bundeslige, a Freiburg našeg Ermedina Demirovića (22) gostovat će od 15,30 sati Werderu u Bremenu.

Werder je trenutno na 11. mjestu sa 22 boda, dok je Freiburg osmi sa 30 osvojenih bodova.

Ermedin Demirović ove sezone igra veoma dobro u Njemačkoj te je zabio tri gola i dodao sedam asistencija u 17 ligaških utakmica.

Demirović je u posljednjih osam utakmica u Bundesligi bio starter i danas bi prema najavama ponovo trebao biti u prvoj postavi Freiburga.

Domaći će danas igrati bez povrijeđenih Errasa, Fulkruga te Plogmanna, dok će Freiburgu nedostajati Flekken, Chang-Hoon i Sallai.

Kladionica Meridian daje kvotu 2.60 na pobjedu Freiburga. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

Posljednji meč subotnjeg programa 21. kola Bundeslige u Berlinu igraju Union Berlin i Schalke.

Ekipa Uniona je devetoplasirana sa 23 boda, a Schalke je posljednji sa samo osam bodova i do kraja će se grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih.

Naš Sead Kolašinac (27) predvodit će sa kapitenskom trakom Schalke i njegova momčad će nastojati da večeras dođe do izuzetno važna tri boda.

Kolašinac je u zimskom prelaznom roku stigao u Schalke na posudbu iz Arsenala, a do sada je odigrao pet mečeva u Bundesligi.

Union Berlin će večeras igrati bez Beckera, Krusea, Ujaha, Lenza, Luthea, Promela te Schlotterbecka.

S druge strane, Schalkeu će nedostajati čak devet igrača i to Becker, Huntelaar, Bozdogan, Ludewig, Paciencia, Ronnow, Sane, Uth i Skrzybski.

Kladionica Meridian u svojoj ponudi nudi kvotu 1.75 na pobjedu Union Berlina. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

(Reprezentacija.ba)