Kapiten naše repreznetacije Edin Džeko (29) zbog povrede neće biti na raspolaganju selektoru Mehmedu Baždareviću za kvalifikacione utakmice protiv Velsa i Kipra.

Najbolji strijelac Zmajeva na posljednjoj utakmici Rome protiv Carpija povrijedio je koljeno, a kasniji medicinski pregledi su ustanovili kako je Džeko istegao ligamente desnog koljena.

Zbog te povrede prva zvijezda reprezentacije BiH pauziraće prema najavama do tri do četiri sedmice.

Ipak, ukoliko se neočekivano ranije oporavi Edin Džeko će konkurisati za sastav naše repreznetacije, obzirom da mu je selektor Baždarević bez obzira na povredu poslao pozive za utakmicu.

Meši na raspolaganju još pet napadača

Naravno, Džeko nije obavezan doći pregledati se kod liječničkog tima naše reprezentacije kao što je to zvanično pravilo u slučaju povreda igrača koji su pozvani u reprezentaciju, no u našem timu se svi potajno nadaju kako bi Edin Džeko ipak mogao pojaviti na reprezentativnom okupljanju, ukoliko njegov oporavak bude trajao kraće nego je planirano.

Džekin izostanak donijeće priliku za dokazivanje drugim napadačima koje je Meša pozvao za Vels i Kipar.

Uz najiskusnijeg Vedada Ibiševića, Meša će računati na Armina Hodžića, Ermina Zeca, Riada Bajića i Milana Đurića, ali i ofanzivnog krilnog igrača Edina Višću.

(Reprezentacija.ba)