Darko Nestorović danas je na press konferenciji u Sarajevo objavio spisak od 20 igrača koji će konkurisati za kvalifikacioni meč mlade selekcije Bosne i Hercegovine protiv Švicarske u Bielu.

Naša mlada reprezentacija izgubila je u prva dva kola kvalifikacija od Norveške u gostima sa 0:2, te neočekivano od Kazahstana u Sarajevu rezultatom 0:1.

Nestorović je za utakmicu sa Švicarskom pozvao 10 novih igrača od kojih očekuje da pruže maksimum u predstojećem duelu.

“Nismo zadovoljani kako su pojedinci igrali u prethodnim susretima te je spisak sada drugačiji. Greške su sastavni dio fudbala, ali nezalaganje je nedopustivo kada igrate za svoju državu”, kazao je naš selektor i dodao:

“Pokušat ćemo iznenaditi Švicarsku, kao što je i Kazahstan nas i nastojati doći do pozitivnog rezultata. Nadam se da će ovi igrači opravdati očekivanja, jer teren je jedino mjerilo”.

Hodžić, Prevljak i Milošević golgeterski raspoloženi

Selektora mlade selekcije BiH može radovati odlična forma naših ofanzivnih igrača, ali i golmana.

Armin Hodžić igra sjajno za zagrebački Dinamo i prvi je strijelac hrvatskog šampionata sa sedam golova u šest odigranih susreta, dok je Smail Prevljak postigao dva gola za austrijski Salzburg u četiri nastupa, iako ima izuzetno jaku konkurenciju u napadu.

Novi mladi bh. reprezentativac Deni Milošević postigao je dva fantastična gola za Beveren (trenutno je na posudbi iz Standarda) u mečevima protiv dva ponajbolja tima belgijskog prvenstva, Club Bruggea te aktuelnog prvaka Genta.

S druge strane, Goran Karačić je u prvih 10 kola Premijer lige BiH čak  devet puta završio meč bez primljenog gola u momčadi Zrinjskog, a Kenan Pirić je primio svega četiri gola u dresu tuzlanske Slobode.

Meč između mladih selekcija Švicarske i Bosne i Hercegovine igra se 8. oktobra.

(Reprezentacija.ba)