Roma će u nedjelju dočekati Hellas Veronu, a najveći talijanski mediji pišu kako ni za ovu utakmicu neće konkurisati Edin Džeko (34) nakon što je propustio utakmicu protiv Spezije.

Zvanično ima lakšu povredu, ali svi talijanski mediji bruje kako se nalazi u nemilosti trenera Paola Fonsece koji je nezadovoljan njihovim odnosom čelnicima Rome dao ultimatum “ili ja ili Džeko”.

Corriere della Sera piše kako je Džekin agent već kontaktirao klubove u koje bi kapiten Rome bio spreman preći, no da su u ovom trenutku male šanse da se ostvari transfer kada su klubovima zbog COVID krize smanjeni budžeti. Manje od 10%, precizira Corriere.

Prošlo ljeto Džekin transfer u Juventus je bio još samo stvar formalnosti, no sada je on Juvetu skup jer su doveli Moratu. Neki talijanski portali pišu o mogućoj razmjeni Džeke i Bernardeschija, ali čini se da nema previše šanse ni za to.

“Pratimo situaciju sa Džekom” kratko je prokomentarisao Andrea Pirlo.

Džeko je odavno želja Intera, no kako piše Corriere nije realna razmjena sa Eriksenom koja se spominjala prethodnih dana. Kineski vlasnici Intera Eriksena žele prodati u Leciester.

PSG je odbio Džeku, kao i Real Madrid. Jedini ko želi Edina Džeku je Koeman u Barceloni, no u klubu je trenutno veto na transfere do izbora novog predsjednika.

Neki talijanski portali pišu kako Roma insistira na pomirenju Fonsece i Džeke, a svi se slažu kako je sumanuto iz ekipe otjerati najboljeg igrača i miljenika svlačionice, tribine, grada…

Eventualni transfer mora biti završen do 1. februara.

Edin je ove sezone odigrao 20 susreta za Romu u svim takmičenjima, zabio osam golova te dodao dvije asistencije. Ugovor sa ekipom iz Rima ima do ljeta 2022. godine.

Ukupno je u Romi u 242 utakmice zabio 114 golova i 52 puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)