Bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević (34) napustio je turski Akhisar, a prema pisanju turskih medija karijeru nastavlja u Ankarasporu.

Vršajević je od ljeta 2018. godine nastupao za Akhisar, a ove sezone je odigrao 15 mečeva u drugoj turskoj ligi i asistirao četiri puta.

“Danas sam zvanično raskinuo ugovor sa Akhisarsporom, gdje sam proveo protekle tri prelijepe godine. Bila mi je velika čast nositi dres kluba kao što je Akhisarspor i veliko zadovoljstvo jer sam imao priliku upoznati mnogo dobrih ljudi, te sam stekao dosta novih prijatelja. Lijepa sjećanja i iskustva koja sam doživio i stekao u gradu i klubu Akhisar uvijek ću nositi sa sobom”, poručio je Vršajević putem svoje zvanične Facebook stranice i dodao:

“Pored toga, bila mi je velika čast igrati Europsku ligu sa Akhisarsporom, a iskustvo koje je krunisalo moju klupsku karijeru je osvajanje Super kupa Turske. Također, želim se zahvaliti svim građanima i dobrim ljudima grada Akhisar, mojim saigračima, radnicima i administraciji kluba, a po najviše navijačima Akhisarspora, te im želim puno sreće u budućnosti”.

Njegov novi klub Ankaraspor trenutno se nalazi na 17. poziciji u drugoj turskoj ligi sa 9 bodova.

Avdija je za našu A selekciju odigrao 17 susreta, a bio je strijelac jednog gola na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

(Reprezentacija.ba)