Asmir Begović (28) povredom Thibauta Courtoisa (23) preko noći postao je definitivno prvim golmanom Chelsea. 

Begović se u novom klubu snašao dobro, te ponovo potvrdio svoj kvalitet, no za njegov puni performans potrebna je i bolja igra cijele ekipe, puno bolja nego što je to sada slučaj, kada je Chelsea 15. tim Premiershipa.

– Žao mi je Courtiosa i želim mu što brži oporavak, ali ja uživam u utakmicama i uživam braniti, a glavni mi je cilj da doprinosim ekipi.

Svaku utakmicu vidim kao priliku. Igraću onda kada trener odluči da igram i lijepo je biti dio ovolikog broja utakmica u svim takmičenjima. – poručuje Begović koji je u našoj reprezentaciji poznat po tome da rezervnim golmanima ne dopušta da brane čak ni u prijateljskim utakmicama.

Tri pobjede u nizu u sedam dana

Nakon prolaza u Capital One Kupu, Chelsea se okreće Premiershipu gdje ne stoje dobro. Iz šest utakmica skupili su sedam bodova i 15. su tim prvenstva.

– Nismo sretni početkom sezone i ovo nije nivo na koji smo navikli, tako da se moramo trznuti. Prošla sedmica sa tri pobjede u nizu je bila odlična za nas, a sada moramo gledati utakmicu po utakmicu i pokušati nadomjestiti izgubljene bodove.

Premiership je vrlo nepredvidiv i mnoge stvari se mogu desiti, ali mi samo moramo brinuti o sebi i našem zadatku. U subotu igramo protiv Nwecastlea i to je velika utakmica za koju se moramo oporaviti što prije. – govori naš reprezentativni golman i “jedinica” Chelsea nakon jučerašnjeg trijumfa u Capital One kupu.

(Reprezentacija.ba)