Ekipa Rome sinoć je u Genoi poražena od Zukanovićeve Sampdorije rezultatom 2:1, iako je većim dijelom susreta tim iz Rim imao loptu u svom posjedu i stvarao prilike.

Trener Rome Rudi Garcia je svjestan da po prikazanom na terenu njegov tim nije zaslužio poraz, no presudio je autogol Manolasa u 85. minuti meča.

– Zaslužili smo najmanje remi, odigrali smo dobru utakmicu. Trebali smo biti čvršći, pogotovo u obrani. Ne mogu ništa zamjeriti igračima i reći da su igrali loše jer su stvorili jako puno prilika. Ako ćemo ovako nastaviti igrati, dobit ćemo puno utakmica, ali ovog puta smo zbog nekih sitnih detalja izgubili. – kazao je Garcia koji je zatim prokomentarisao nastup Edina Džeke:

– Morao je biti bliže golu, ali nije potpuno ispunio očekivanja. Ipak, Džeko je veliki igrač, golovi će doći. – smatra Garcia.

Naši reprezentativci u redovima Rome Edin Džeko i Miralem Pjanić su odigrali svih 90 minuta, kao i Ervin Zukanović u redovima Sampdorije.

Pjanić je upisao odličnu asistenciju kod jedinog gola “Vučice” iz Rima. Također vrijedi još jednom istaći odličnu partiju Zukanovića protiv Rome, koji je predvodio odbranu svoga tima.

(Reprezentacija.ba)