Miralem Pjanić (30) će u nedjelju u Amsterdamu u susretu protiv Nizozemske biti kapiten naše selekcije, a pred ovaj meč je istakao današ tim očekuje težak susret.

“Nizozemci imaju neke probleme, vidjeli smo njihove slabe rezultate u zadnje vrijeme. Ipak, pokazali su i u Zenici da su dobar protivnik i imaju mnogo individualnog kvaliteta. Ni mi nismo u najboljoj situaciji i sigurno da će biti težak meč. Ostala su nam još dva susreta u Ligi Nacija te se nadamo da ćemo na što bolji način završiti ovaj ciklus. Bit će promjena, a na nama je da budemo spremni i skoncentrisani”, rekao je Miralem na jutrošnjoj press konferenciji pred put u Amsterdam i prokomentarisao nedavni poraz od Irana.

“Nismo odigrali kako smo htjeli. Teško je bilo igrati na onakvom terenu. Ipak, nismo trebali i smjeli izgubiti od ekipe kao što je Iran. Mislim da smo individualno jači, ali to se nije pokazalo na terenu. Probali smo neke nove igrače i vidjeli na koga možemo računati. To je dobro jer ćemo znati koji igrači će biti tu u budućnosti.”

S obzirom da nema Edina Džeke zbog korona virusa, Pjanić je trenutno najiskuniji igrač u našem timu i od njega naša igra najviše zavisi.

“Ja sam u selekciji 12 godina. Uvijek sam dolazio ovdje jer volim reprezentaciju i pokušavao dati sve od sebe. Ja ću uvijek biti tu i pokušati svoj posao odraditi što je moguće bolje. Naravno da moram preuzeti odgovornost na sebe jer imam iskustvo. Važno je i da drugi igrači preuzmu odgovornost, s obzirom da imaju kvalitet. Jednog dana će otići Edin, otići ću ja i ostat će mladi igrači. Nadam se da ćemo imati dobre kvalifikacije i da ćemo nešto veliko postići.”

Miralem protiv Nizozemske očekuje tešku utakmicu, ali naglašava da naši fudbaleri moraju imati motiv.

“Utakmica će biti teška i motiv moramo imati. Svi vole igrati utakmice protiv ovakvih reprezentacija. Moramo odigrati što bolje, za nas, za reprezentaciju, za državu. Bilo je teško u Ligi Nacija ostvariti dobre rezultate. Ipak, pokazali smo protiv Nizozemske i Italije da možemo biti dobri, a protiv Poljske smo imali i malo nesreće.”

Utakmica Nizozemska – BiH igra se u nedjelju od 18,00 sati u Amsterdamu.

(Reprezentacija.ba)