Danas su na programu tri preostala susreta 12. kola Premijer lige BiH.

Mladost u Doboju kod Kaknja dočekuje Borac, Sarajevo će ugositi Krupu, a zadnji meč u ovom kolu igraju Radnik i Sloboda.

14,30 sati: Mladost DK – Borac Banja Luka (Arena Sport)

Mladost će u Doboju kod Kaknja pokušati doći do treće vezane pobjede i to protiv Borca iz Banje Luke. Fudbaleri Borca su u prvom dijelu tekuće sezone na svom terenu deklasirali Mladost sa 6:0 i sigurno da domaća momčad ima motiv više da danas ostvari pozitivan rezultata.

Ekipa Borca je objektivno kvalitetnija i ne čudi što je prema kladionici Mozzart favorit protiv Mladosti. Mozzart daje kvotu 1.70 na pobjedu Borca, dok je jedinica na Mladost 4.80. Borac će u slučaju trijumfa nakon 12 odigranih kola biti na drugoj poziciji.

17,00 sati: Sarajevo – Krupa (Moja TV)

Aktuelni prvak BiH igra odlično i u ovoj sezoni te se sasvim zasluženo nalazi na prvom mjestu. Sarajevo je nanizalo šest ligaških pobjeda i danas ima ulogu velikog favorita protiv Krupe. Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu od čak 16.00 na pobjedu Krupe. Kvota da će u duelu Sarajeva i Krupe biti minimum četiri gola je 2.15.

Ove dvije ekipe su u srijedu odmjerile snage u osmini finala Kupa BiH, a Sarajevo je kao gost slavilo sa 4:2. Ipak, Krupa posljednjih godina na stadionu “Asim Ferhatović Hase” pruža veoma dobre partije i Sarajevo nikada nije slavilo sa dva ili više golova razlike. Ekipa Sarajeva je tri puta kao domaćin bila bolja od Krupe, dva meča su okončana bez pobjednika, a Krupa je jednom slavila.

19,05 sati: Radnik Bijeljina – Sloboda (Arena Sport)

Radnik i Sloboda će odigrati zadnji meč 12. kola Premijer lige BiH. Momčad Radnika je trenutno 10. na tabeli sa 10 bodova i pod imperativom je pobjede.

S druge strane, Tuzlaci su osmi sa 13 bodova i najveći problem je što u gostima imaju samo jedan bod iz pet odigranih utakmica. Navijače Slobode može ohrabriti podatak da su njihovi ljubimci ubilježili dvije gostujuće pobjede u posljednjih pet međusobnih susreta protiv Radnika.

Utakmice odigrane u subotu 24. oktobra:

Olimpik – Zrinjski 3:0

Tuzla City – Široki Brijeg 1:1

Velež – Željezničar 1:1

(Reprezentacija.ba)