Edin Džeko (34) ovog ljeta prema svemu sudeći napraviće još jedan veliki transfer u svojoj karijeri.

Talijanski portali danas pišu kako je Roma odlučila da ga proda, te da su prvi interesenti Juventus i Inter. Ranije su pisali kako su sa oba kluba postojali kontakti, a da su ove sedmice i započeli pregovori između Rome i Juventusa.

Edin Džeko je garancija za kontinuitet i sigurne golove već više od deceniju, pa Roma neće tako lako pustiti svog kapitena i najvećeg miljenika navijača u Rimu trenutno.

Navodno, u Romi prvo žele dogovoriti dolazak adekvatne Džekine zamjene, a nju vide u Poljaku Arkadiuzsu Miliku iz Napolija. Navodno, Milik bi trebao u Romu, a put Napolija bi u zamjeni trebao ići Veretout kojeg je trener Napolija Gattuso “ganjao” još dok je vodio Milan.

Ostaje upitno da li će Napoli prodati Milika dok za njega ne nađu adekvatnu zamjenu. S obzirom na njegovu cijenu od 40 miliona eura, novca za to neće nedostajati.

Roma za Džeku traži 15 miliona eura, a Roma je bila i prošle i pretprošle godine dogovorila njegov transfer u Chelsea i Inter, no Edin je na kraju odlučio ostati u Rimu.

u Interu bi Džeki najveća konkurencija bio Lukaku, ali i Lautaro Martinez (za kojeg se istina piše da bi mogao napustiti Inter), dok u Juventusu konkurenciju na mjestu centarfora ima jedino u Higuainu koji bi također ovo ljeto mogao napustiti Juventus.

Vijesti o Edinu Džeki donosi vam Kladionica Mozzart

(Reprezentacija.ba)