Miralem Pjanić (30) će od naredne sezone nositi dres španske Barcelone, ali prema pisanju tamošnjih medija kapiten i najbolji igrač Lionel Messi mogao bi napustiti katalonski klub po isteku ugovora.

VIDEO Miske u dresu Reala poslao poruku Pjaniću: “Ma ja, nek’ je Šerif dobio dres od Barce”

Španski radio Cadena Ser javlja da je Messi stopirao pregovore o produženju ugovora, koji mu ističe na ljeto 2021. godine.

“Lionel Messi želi da raskine ugovor 2021. godine i napusti Barcelonu. Zaustavio je pregovore o produženju saradnje koji su počeli vrlo dobro. Ipak, posljednja dešavanja natjerala su Messija da trenutno zaustavi pregovore”, navodi Cadena Ser.

Španci pišu da je argentinski fudbaler ne želi da bude dežurni krivac za neuspjehe Barcelone te da je najbližim ljudima u svlačionici kazao da on ne želi postati problem kluba.

Messi je cijelu karijeru proveo u Barceloni, a prije nekoliko dana je protiv madridskog Atletica postigao 700. gol u dresu Katalaonaca.

Barcelona se pet kola prije kraja španskog prvenstva nalazi na drugom mjestu sa četiri boda manje od Reala i male su šanse da će odbraniti titulu šampiona.

(Reprezentacija.ba)