Miralem Pjanić (30) se posljednjih dana u španskim medijima povezuje sa transferom u Barcelonu, a ugledna Marca piše da bi se naš reprezentativac idealno uklopio u sistem koji preferira trener Barce.

I ugledna Marca piše o Pjanićevom transferu u Barcelonu, kažu da je Miralem visoki prioritet Barce

Marca navodi da je Pjanić sličan profil igrača kao Ivan Rakitić te da bi bio izuzetno koristan u sistemu Quique Setiena, trenera Katalonca.a

“Pjanić je od dolaska iz Rome u Juve postao “mozak” veznog reda tima iz Torina pokazujući inteligenciju i razumijevanje taktike. Ima izuzetno precizan pas i dugu loptu bolju od većine sadašnjih veznih igrača Barce. Možda je i najimpresivnija njegova izdržljivost, s obzirom da je rijetko bio povrijeđen u dresu Juventusa i propustio je mali broj susreta”, piše Marca.

Tetak Miralema Pjanić je otkrio da je sadašnji fudbaler Juventus imao ponudu iz 2008. godine da iz Metza pređe u Barcu, ali njegov otac stopirao transfer.

Pjanićev tetak otkrio detalje iz 2008.: Miralemov otac je tada odbio ponudu Barcelone

Miralem je ugovorom sa Juventusom vezan do ljeta 2023. godine, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 52 miliona eura.

Pjanić je ove sezone odigrao 32 susreta za Juve u svim takmičenjima, postigao tri gola i četiri puta asistirao svojim saigračima.

(Reprezentacija.ba)