Juventus je u srijedu navečer na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da je fudbaler Daniele Rugani pozitivan na korona virus.

Talijanski mediji su prenijeli informaciju da je kompletan tim smješten u karantin, a Miralem Pjanić se danas oglasio putem svog Instagram profila i dao podršku svom saigraču Ruganiju.

Juventus je i Ronalda smjestio u karantin iako je u Portugalu

“Trebalo je da se pojavi i trebalo je da bude jako i glasno kako bismo shvatili da griješimo. Nemojte da pravimo svi iste greške i slušajte one koji proživljavaju ovo vanredno stanje. Ne trebamo to potcijeniti. Na kraju nas uvijek čeka svjetlo poslije noći, ali moramo to željeti. Idemo Daniele Rugani, mi smo tim i u ovakvim situacijama”, poručio je Pjanić putem svog Instagram profila.

Šampionat u Italiji se neće igrati do 3. aprila, odgođena je i revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Juventusa i Lyona, a inostrani mediji navode da će mečevi Lige šampiona i Europa lige najvjerovatnije biti odgođeni do daljnjeg.

Fudbalski savez BiH danas je poslao UEFA-i dopis u kojem je zatražio odgodu baraž susreta za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske.

Savez je zatražio odgodu baraža, igrači bi morali biti u 14-dnevnom karantinu

(Reprezentacija.ba)