Bojan Nastić (25), kojega je Dušan Bajević pozvao za utakmice baraža, nakon šest mjeseci pauze zaigrao je za bjeloruski BATE.

Nastić je u septembru 2019. godine iz belgijskog GENK-a prešao u bjeloruski BATE prekasno za registraciju u novu ligu, pa je morao čekati do sredine marta naredne godine kako bi mogao zaigrati za novi klub.

Čim su otklonjenje administrativne prepreke, Nastić je zauzeo mjesto na lijevom beku u BATE-u i odigrao 90 minuta u utakmici četvrtfinala Kupa Bjelorusije. BATE je pobijedio Dinamo Minsk u gostima sa 1:2.

Nastić je tokom cijele pauze trenirao i igrao trening utakmice pa je to bilo dovoljno da ga Bajević pozove za mečeve baraža. On će uz Eldara Ćivića činiti konkurenciju za poziciju lijevog beka na kojoj smo deficitarni nakon povreda Seada Kolašinca i Senada Lulića.

Inače, Bojan Nastić je rođen u Vlasenici, a dijete je Vojvodine u kojoj je i potpisao prvi profesionalni ugovor. Od 2016. do 2019. igrao je u Belgiji za Genk i Oostende.

Igrao je četiri utakmice za U17 Srbiju i jednu za U21 Srbiju, nakon čega ga Mehmed Baždarević poziva u reprezentaciju BiH gdje je do sada odigrao četiri utakmice. Posljednju u junu prošle godine protiv Italije u gostima gdje je ušao sa klupe.

(Reprezentacija.ba)