Naša mlada reprezentacija će 2. septembra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrati meč drugog kola kvalifikacija za odlazak na Euro protiv  Kazahstana, a selektor Darko Nestorović danas je objavio spisak od 18 igrača na koje računa za taj duel.

Nestorović je na današnjoj press konferenciji govorio o predstojećem susreti, ali i o saradnji sa Baždarevićem.

“U svaku utakmicu idemo da pobijedimo. Pred meč sa Norveškom rekao sam da je dobro da ne izgubimo, ali smo poraženi sa 0:2. Sada želimo da slavimo i nadam se da će igrači dati sve od sebe i doći do trijumfa. Imao sam dogovor sa selektorom Baždarevićem i drago mi je da su neki igrači na njegovom spisku, ali oni će igrati za mladu selekciju ovaj meč. Bajić i Hodžić će se nakon utakmice sa Kazahstanom priključiti A timu i konkurisati za meč protiv Andore. Od njih očekujemo da budu nosioci igre mlade reprezentacije.” kazao je Nestorović.

Selektor mlade selekcije BiH smatra da nismo odigrali loše protiv Norveške.

“Što se tiče susret sa Norveškom, mislim da nismo igrali tako loše. Igrali smo dobro do isključenja Sadikovića. Igrači su bili umorni jer je naše prvenstvo bilo tek završeno, te se igralo na vještačkoj podlozi koja bolje odgovara Norvežanima”, riječi su našeg selektora.

Također, Nestorović se osvrnuo i na dva debitanta, Denija Miloševića (Standard) i Dinu Bajrića (Kaiserslautern).

“Radi se o kvalitetnim igračima. Pohvalio bih obojicu jer žele svim srcem da igraju za Bosnu i Hercegovinu, što ranije nije bio slučaj sa nekim igračima”, rekao je Nestorović.

(Reprezentacija.ba)