Danas se navršilo šest godina od pogibije trojice pripadnika navijačke grupe „Ljuti Krajišnici“, Almira Kasumovića, Vildana Pehlića i Hasiba Mahmića, koji su stradali u Poljskoj vraćajući se sa posljednje utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2014.

Na godišnjicu ove velike tragedije oglasio se i nekadašnji kapiten našeg nacionalnog tima Emir Spahić, koji je poručio da Almir, Vildan i Hasib nikada neće biti zaboravljeni.

Prije šest godina na povratku sa utakmice iz Litvanije tragično su stradali Ljuti Krajšnici Almir, Vildan i Hasib

“NIKAD VAS ZABORAVITI NEĆEMO

Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere. Kaunas (Litvanija), Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Suze, osmijeh… oko nas pjesma, slavlje, navijanje… osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo.

Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor… I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske…

Tri mlada KRAJIŠNIKA, tri sina bosanskohercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest!

Braćo naša, hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje… Nikad vas zaboraviti nećemo, NIKAD!

SA NEBA ĆE SE VAŠ GLAS ZA BOSNU ČUTI, NEK VAM JE RAHMET VJEČNI KRAJIŠNICI LJUTI”, stoji na zvaničnoj Facebook stranici Emira Spahića.

(Reprezentacija.ba)