FK Sarajevo odbio je ponudu FK Željezničar za ustupanje stadiona Grbavica i utakmicu trećeg pretkola Europa Lige igrat će u Zenici na stadionu Bilino Polje.

Kako ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal ključni uslov na koji Sarajevo nije moglo pristati je davanje bankovne garancije koju je FK Željezničat tražio u iznosu od 100.000 KM i već su poslali dopis u NK Čelik za finalni dogovor oko iznajmljivanja Bilinog Polja.

FK Sarajevo će u trećem pretkolu Europa Lige igrati protiv poraženog iz duela Bate Borisov – Rosenborg (u prvom meču 2:1). Duel koji je planiran za 8. august (revanš za sedam dana) ne može biti igran na stadionu Asim Ferhatović Hase jer isti stadion ne ispunjava UEFA-ine kriterije.

UEFA je za danas propisala rok za prijavu stadiona, pa se očekuje kako će finalni dogovor klubova biti postignut do kraja radnog vremena.

FK Sarajevo je još prošle sedmice osim za stadion Grbavica zatražilo i ponudu za korištenje stadiona Bilino Polje. Adresirali su je na adresu Grada Zenice, nakon čega je stigao odgovor iz NK Čelik da samo sa njima mogu razgovarati o ustupanju Bilinog Polja.

(Reprezentacija.ba)