Sarajevo će utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Europa ligu igrati na stadionu “Grbavica” ili na stadionu “Bilino Polje” u Zenici, a čelni ljudi Bordo kluba su jučer poslali upite na adresu FK Željezničar i Grada Zenice.

Ipak, danas je zenički Čelik izdao saopštenje za javnost u kojem se navodi da je FK Sarajevo morao da se obrati na njihovu adresu, a ne na adresu Grada Zenice.

“NK “Čelik” je usmeno obavijestio FK “Sarajevo” da su zahtjev za korištenje stadiona Bilino Polje trebali poslati na adresu NK “Čelik”, ulica Kulina Bana bb, a ne kako je učinjeno na adresu Grada Zenice. Naime, Grad Zenica jeste vlasnik stadiona, ali u narednih deset godina NK “Čelik” raspolaže stadionom Bilino Polje osim u slučaju odigravanja utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine kako je regulisano ugovorom. Podsjećamo, FK “Sarajevo” je za odigravanje domaće utakmice trećeg pretkola Evropske lige poslao upite FK “Željezničar” i Gradu Zenica za dostavljanje ponude o korištenju stadiona Grbavica i Bilino polje, kao i informacija o kapacitetu i tehničkim pojedinostima”, saopšteno je iz NK Čelik.

U narednim danima bit će poznato gdje će Sarajevo ugostiti poraženog iz duela BATE – Rosenborg.

Podsjetimo, stadion “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevo ne ispunjava uslove III kategorije te FK Sarajevo ne može igrati svoj meč trećeg kola kvalifikacija za Europa ligu na ovom stadionu.

(Reprezentacija.ba)