Bh. reprezentativac i član Evertona Muhamed Bešić upisao je do sada ukupno 20 nastupa za “A” selekciju BiH i za kratko vrijeme je postao jedan od ključnih igrača u reprezentaciji.

Srca navijača osvojio je svojom borbenošću, zalaganjem, požrtvovanim startovima… Na terenu izgleda izuzetno agresivan, no u privatnom životu je mnogo mirnija osoba.

– Miran sam inače i ne volim puno izlaske. Slobodno vrijeme provodim uglavnom sa porodicom. Želim samo igrati fudbal i ne volim pričati mnogo o sebi. Osjećam se kao normalan čovjek, a ne kao zvijezda. – otkriva Muhamed Bešić.

Njegov hobi su skupi automobili, a nedugo nakon odlaska u Everton Bešić se ponovio skupocjenim Laborghini Huracanom vrijednim gotovo pola miliona KM. Muhamed se na ulicama Bosne i Hercegovine vozi skromnijim vozilima poput Audija A3 ili A5.

U reprezentaciji je posebno blizak sa Edinom VIšćom, dvostrukim strijelcem u pobjedi BiH nad Izraelom.

– Sa Višćom sam posebno blizak. Cimeri smo već četiri godine, a naše prijateljstvo traje još iz perioda igranja za mladu reprezentaciju.

Neostvareni san Muhameda Bešića je da živi u Španiji. Pred njim je nova sezona u Premiershipu sa ekipom Evertona, kao i finiš kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo sa reprezentacijom BiH.

(Reprezentacija.ba)