Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović nalazi se u Kanadi sa Chelseajem gdje se londonski tim priprema za predstojeću sezonu, piše Klix.ba. Begović, koji je dobar dio života proveo u ovoj zemlji, u razgovoru za zvaničnu stranicu Plavaca kaže da je lijepo ponovo biti u Kanadi.

Begović je u Kanadi proveo šest godina i, kako kaže, lijepo je vratiti se u zemlju u kojoj je proveo djetinjstvo.

“Rođen sam u Bosni gdje sam proveo četiri godine, ali smo zbog rata bili prisiljeni seliti se nakon čega smo proveli šest godina u Njemačkoj. Nakon dobrih iskustava naših poznanika, moji roditelji su odlučili da se preselimo u Kanadu. Mislim da je to bila ispravna odluka”, kazao je Begović za zvaničnu klupsku stranicu.

Prvi golman Zmajeva govorio je o svojim afinitetima prema ostalim sportovima kao što su košarka i hokej, te razlozima zbog kojih je odlučio da postane golman. Također, osvrnuo se i na reprezentativnu karijeru u dresu mlade reprezentacije Kanade.

“Bio sam među igračima koji su konkurisali za sastav seniorske reprezentacije Kanade, ali nikada nisam zaigrao na tom nivou. Onda sam dobio šansu da zaigram za BiH, moju rodnu zemlju za koju smo moja porodica i ja najviše vezni. Za mene je to bila teška odluka, ali ne žalim zbog nje. Uživam igrati za BiH gdje imam veliku podršku”, kazao je Begović koji je branio boje BiH na Mundijalu u Brazilu prošle godine.

On je kazao da je sjajno biti u timu kao što je Chelsea i da su ga svi odlično primili.

“Ovo je nevjerovatno iskustvo. Sjajno je biti dio ove ekipe i stvarno uživam. Ovo je bio korak naprijed u mojoj karijeri, treninzi su odlični, stručni štab je briljantan. Zahtjevno je, ali ja volim izazove i lijepo je biti dijelom ove priče”, dodao je Begović, prenosi Klix.ba.

(Reprezentacija.ba)